ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ, ДІЯЛЬНІСТЬ ЯКИХ ПОВ’ЯЗАНА ЗІ ЗБРОЙНИМ ЗАХИСТОМ ДЕРЖАВИ - Гончарук, М.; Музиченко, Д.; Швалючинський, В. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
В статті визначені щляхи удосконалення підготовки фахівців, діяльність яких пов’язана зі збройним захистом держави. Недосконалість підготовки фахівців витікає з аналізу результатів збройної боротьби у війні між Україною і Росією та інших конфліктах. Досвід засвідчив, що у збройній боротьбі крім кадрових офіцерів, прапорщиків, сержантів (старшин), вояків приймають участь інші особи, які не входяь до військових формувань міністерств і відомств Сектору безпеки і оборони. Прагнення України вступити до НАТО та інтегруватися в європейський простір вимагає по-новому дивитися на освітній і виховний процес у Збройних Силах України.