ОЦІНЮВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ЗДОБУВАЧА ВИЩОЇ ВІЙСЬКОВОЇ ОСВІТИ: ПЕДАГОГІЧНА КВАЛІМЕТРІЯ - Левицька, Л. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
Статтю присвячено вирішенню актуальної педагогічної проблеми з оцінювання та вимірювання інформаційно-комунікаційної компетентності (далі – ІКК) слухача (курсанта) закладу вищої військової освіти та військового навчального підрозділу закладу вищої освіти. В основу дослідження покладено застосування принципів: міждисциплінарного компетентнісного підходу в організації освітнього процесу ЗВВО; побудови ієрархічних компетентнісних моделей здобувачів вищої військової освіти; комплексного кількісного оцінювання якості освіти на засадах педагогічної кваліметрії; дефінітивного аналізу основних понять, що стосуються інформатизації освітнього процесу і комунікації суб’єктів освітньої діяльності та уточнення сутності і змісту цих понять щодо особливостей їхнього застосування у педагогіці вищої військової школи.