НОВІ СОЦІАЛЬНІ МЕДІА ТА СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ - Чорний, В. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
Метою статті є дослідження сутності, ґенези та можливостей нових соціальних медіа та соціальних мереж в сучасному освітньому процесі. Для цього застосовувалися загальнонаукові та спеціальні методи дослідження. З’ясовано, що освітні соціальні мережі поєднують слухачів, курсантів, студентів і орієнтовані на взаємодію з метою надання допомоги в реалізації академічних проектів, проведення наукових досліджень або взаємодії з науково-педагогічними працівниками. У статті уточнено зміст окремих понять, набули подальшого розвитку погляди щодо їхнього застосування в освітньому процесі. Сучасні війни та прагнення України вступити до НАТО висувають нові вимоги до освітнього процесу в Збройних Силах України. Зазначене потребує подальших наукових досліджень нових Інтернет-технологій, з метою модернізації військової освіти, наближення українського війська до стандартів Північноатлантичного альянсу.