РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИДІЛЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ЧАСУ ДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ ВІДПОВІДНОГО РІВНЯ ВОЛОДІННЯ ІНОЗЕМНОЮ МОВОЮ ЗА СТАНДАРТОМ НАТО STANAG 6001 - Шалигіна, Н.; Голівець, С. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
У статті досліджується вітчизняний та зарубіжний досвід розподілу навчального часу для вивчення іноземних мов. Розглядається стан та ефективність мовної підготовки особового складу Збройних Сил України на інтенсивних курсах іноземних мов у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. За результатами дослідження розроблено та обґрунтовано рекомендації щодо виділення навчального часу, необхідного для досягнення відповідного рівня володіння іноземною мовою військовими фахівцями Збройних Сил України за стандартом НАТО STANAG 6001.