СУЧАСНА ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СТУПЕНЯ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ У ВИЩИХ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ НА ЗАСАДАХ МЕТОДОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Козубцов, Ігор; Козубцова, Леся; Хлапонін, Юрій (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2022)
В статті проаналізовано особливості організації науково-педагогічних експериментів у вищих військових навчальних закладах з підготовки ад’юнктів. Дослідження обумовлено недостатньою увагою вчених до обговорення питання реформування, модернізації системи підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів для потреб Збройних Сил України через ад’юнктуру. Проаналізовано вищі навчальні закладі та визначено в яких здійснюється підготовка ад’юнктів за науковою спеціальністю 13.00.04 – «Теорія і методика професійної освіти». Проаналізовано вищі навчальні закладі за яким зареєстровано наукові журнали з метою з’ясування можливості апробації наукових результатів за напрямком педагогічні науки. В рекомендаціях надано пропозицію щодо доцільності у всіх фахових наукових журналах запровадити окрему рубрику дослідження в галузі військової освіти та зараховувати як фахову публікацію здобувачам вченого ступеня доктора філософії та доктора наук з галузі педагогічних наук. Привернуто увагу на показник рівень розвиненості методологічної культури ад’юнктів як кількісний показник коефіцієнта готовності ад’юнктів до організації професійної діяльності.