ПОЛІТИКА НАТО У СФЕРІ ВОЄННОЇ НАУКИ: ОРГАНІЗАЦІЯ НАУКОВОЇ І НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ПРИНЦИПИ ТА ПІДХОДИ - Полторак, Микола; Горбачевський, Сергій; Красота-Мороз, Ганна; Мацьовитий, Віктор; Плохута, Ігор (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2022)
У статті розглянуто проблематику щодо сутності політики НАТО, стосовно організації наукової і науково-технічної діяльності (ННТД), перспектив законодавства та нормативного регулювання щодо стану організації наукових досліджень у сфері воєнної науки, а також стисло окреслені: бачення Командування об’єднаних збройних сил НАТО щодо основних питань з організації ННТД, використання різновиду моделей організації та проведення досліджень за напрямом воєнної науки, питань контролю за якістю наукової продукції, її комплексного оцінювання та ступеню закритості наукової інформації; деякі аспекти щодо особливостей функціонування систем управління суб’єктами ННТД, основні принципи та підходи до створення і розвитку національних систем наукових досліджень у сфері воєнної науки.