АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ТРАНСФОРМАЦІЇ СТАНУ ТА ЯКОСТІ СИСТЕМИ ВИЩОЇ ВІЙСЬКОВОЇ ОСВІТИ - Приходько, Юрій (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2022)
В статті розглядається проблема трансформації стану та якості системи вищої військової освіти. Показується актуальність дослідження даної проблеми, що зумовлена політикою держави з реформування сектору безпеки та оборони, освіти, зміцнення потужності Збройних Сил України в умовах війни Російської Федерації проти України. Визначаються світові сучасні особливості та тенденції розвитку цивільних і військових освітніх систем, суперечності, притаманні функціонуванню системи військової освіти, загрози розвитку системі військової освіти. Обгрунтовуються актуальні проблеми трансформації вищої військової освіти, підготовки військових фахівців у вищих військових навчальних закладах як важливих складових сектору безпеки і оборони держави та основні напрями їх вирішення.