НАЦІОНАЛЬНІ ТРАДИЦІЙНІ РИСИ ПРОФЕСІЙНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ ОСВІТИ У РЕСПУБЛИЦІ ПОЛЬЩА - Гребенюк, Михайло (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2025)
Розглянуто основні риси підготовки оперативного рівня офіцерів збройних сил республіки Польщі у порівнянні з аналогічними курсами Балтійського оборонного коледжу та Національного університету оборони України, окреслені особливості курсу для польських офіцерів, пов’язані з традиційними підходами, а також підкреслене спільне у змісті навчання на цих курсах професійної військової освіти. Детально розглянуті структура та змістовне наповнення курсу підготовки польських офіцерів на оперативному рівні, визначені пріоритети у вивченні військової теорії та практики, обсяги виділеного на це часу. Показано підхід, що застосовується у Академії військового мистецтва збройних сил республіки Польщі до створення національного курсу, який також відповідає вимогам забезпечення операційної сумісності офіцерів-випускників з їх колегами із країн-членів НАТО.