ІНТЕГРАЦІЙНІ ЗАСАДИ УДОСКОНАЛЕННЯ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ ЩОДО ПІДГОТОВКИ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ - Рахманов, Віталій; Коцюруба, Володимир (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2025)
У статті розглянуто інтеграційні засади удосконалення нормативно-правових актів щодо підготовки громадян України до військової служби. Це дозволить значно підвищити рівень готовності суспільства до реагування на виникаючі загрози воєнного характеру у майбутньому, збільшити бойовий потенціал держави, за рахунок чого зменшити людськи втрати під час ведення бойових дій у сучасних воєнних конфліктах. У статті визначено розвиток системи військової освіти, яка потребує її трансформації шляхом визначення нових підходів до формування структури та змісту, що дасть змогу забезпечити ефективну планомірну реалізацію закріпленого Конституцією України стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в НАТО та Європейському Союзі, забезпечити ЗС України та інші складові сил оборони вмотивованим, професійним і освіченим особовим складом.