ОКРЕМІ АСПЕКТИ ПЕРСПЕКТИВ РОЗШИРЕННЯ КОЛА ЗАМОВНИКІВ НАУКОВОЇ ПРОДУКЦІЇ В СИСТЕМІ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ - Приполова, Людмила (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2026)
В статті здійснено аналіз наукових праць з проблематики визначення замовників наукової (науково-технічної) продукції в системі Міністерства оборони України. Окремо здійснено огляд нормативно-правових актів, що регулюють питання визначення таких замовників із виокремленням недоліків. Аналізується перспективність розширення кола потенційних замовників з поміж інших науково-дослідних установ, закладів вищої освіти України, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Національної академії наук України, галузевих академій з наук, підприємств, установ, організацій різних форм власності, а також відповідних установи й відомств інших держав.