ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ РОЗВИТКУ ІНШОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ВИКЛАДАЧІВ ВВНЗ - Арістархова, М. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
У статті розкрито теоретико-методологічні основи розвитку іншомовної комунікативної компетентності викладачів ВВНЗ. Розглянуто філософські, дидактичні, педагогічні, лінгводидактичні аспекти та психолого-педагогічні умови, адже розвиток іншомовної комунікативної компетентності тісним чином пов’язаний із суб’єкт- суб’єктною взаємодією, яка реалізується у міжособистісній комунікації, способах комунікативної поведінки, вмінні орієнтуватися у відповідній ситуації спілкування, вибудовувати тактику та налагоджувати продуктивну комунікацію з урахуванням суб’єктивних та об’єктивних обставин, вербальних та невербальних особливостей мови.