СИСТЕМА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ І ГАРАНТУВАННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ВІЙСЬКОВОЇ ОСВІТИ: ПРОЦЕС І РЕЗУЛЬТАТ - Зельницький, А. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
У статті досліджуються актуальні проблеми забезпечення і гарантування якості вищої (вищої військової) освіти та якості підготовки військових фахівців у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти (далі – ЗВВО). Дослідження базується на розкритті сутності, структури, змісту понять “гарантування” і “забезпечення”, їх взаємозв’язків та взаємозалежностей у межах педагогічної системи ЗВВО. Розглядаються особливості застосування в освітньому процесі сучасних педагогічних технологій, спрямованих на формування у здобувачів вищої освіти визначених в освітніх (освітньо-професійних, освітньо-наукових) програмах компетентностей і досягнення запланованих результатів навчання.