ТЕХНОЛОГІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ВИЩИХ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Зельницький, А.; Заболотний, О.; Левицька, Л. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
У статті досліджуються актуальні проблеми технологізації освітнього процесу закладів вищої військової освіти та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти (далі –ЗВО) в умовах модернізації вітчизняної вищої військової школи, а також у зв’язку з необхідністю підвищення ефективності функціонування системи військової освіти та якості підготовки військових фахівців відповідно до вимог професіоналізації сил оборони з максимальним використанням досвіду антитерористичної операції та застосуванням передових технологій і методик підготовки здобувачів військової освіти в арміях країн-членів НАТО. Дослідження базується на розкритті сутності і змісту структурних складників педагогічної технології (далі – ПТ) та аналізу їх взаємозв’язків у цілісній системі технологізації освітнього процесу ЗВО.