ПЕДАГОГІЧНІ КАТЕГОРІЇ “ТЕХНОЛОГІЯ” І “МЕТОДИКА”: ДЕФІНІТИВНИЙ ТА ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ - Зельницький, А.; Оліферук, В.; Левицька, Л. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
Статтю присвячено аналізу логічних визначень, які містять найістотніші ознаки загальнонаукових категорій “технологія” і “методика” та їх інтерпретації з урахуванням особливостей застосування у педагогіці вищої і вищої військової освіти. Уточнено зміст педагогічних понять “технологія” і “методика”, проведено їх структурно-порівняльний аналіз. Розглянуто співвідношення та взаємозв’язки таких категорій як: “освітні технології”, “педагогічні технології”, “технології навчання”, “методики навчання”, що є важливими процесуальними складовими педагогічної системи в контексті якості освіти, освітньої діяльності та підготовки військових фахівців у закладах вищої військової освіти та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти (далі – ЗВО).