ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ВІЙСЬКОВИХ ФАХІВЦІВ ТАКТИЧНОГО РІВНЯ У ВВНЗ США ТА ОКРЕМИХ КРАЇН НАТО - Толок, І.; Супрунов, Ю. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
У статті розглянуто досвід підготовки військових фахівців тактичного рівня для збройних сил США та окремих країн НАТО в контексті його можливого використання при подальшому реформуванні військової освіти України. Розглянуті варіанти організації підготовки офіцерів тактичного рівня у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ). Проведено аналіз комплексу факторів організації та забезпечення навчально-виховного процесу у ВВНЗ. Доведено, що попри стандартизацію різних сфер воєнної діяльності країн НАТО, провідні країни альянсу зберегли основні унікальні національні особливості власних систем військової освіти. Матеріали статті є результатом продовження досліджень, які проводились за планом науково-дослідної роботи "Тенденції та перспективи інноваційного розвитку системи військової освіти" (НДР "Перспектива-ВО").