ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ МЕТОДИКИ РОЗВИТКУ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ОФІЦЕРІВ БАГАТОНАЦІОНАЛЬНИХ ШТАБІВ - Шалигіна, Н. (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2019)
Статтю присвячено теоретичному обґрунтуванню методики розвитку комунікативної компетентності офіцерів багатонаціональних штабів під час військово-професійної підготовки до участі у міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки. З’ясовано, що методика розвитку комунікативної компетентності офіцерів багатонаціональних штабів може бути успішно реалізована за умови впровадження спецкурсу «Основи службово-ділового спілкування». Встановлено, що поетапне вивчення тем спецкурсу під час навчально-аудиторної діяльності та застосування навчально-методичного комплексу, що ґрунтується на інноваційних технологіях інтерактивного навчання, є важливими педагогічними умовами ефективності розробленої методики.