TALENT MANAGEMENT В СИСТЕМІ ВІЙСЬКОВОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ - Цевельов, Олег; Вітер, Дмитро; Мітягін, Олег; Шабатіна, Надія (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2022)
Успіх розвитку військового колективу значною мірою залежить не тільки від високого рівня готовності й умінь діяти в бойовій обстановці, а й від ефективності використання особистих якостей військовослужбовців, які є рушійною силою будь-якого військового підрозділу та важливим складником досягнення їм високих позицій з виконання поставлених завдань та результативності підрозділу і військового колективу у цілому. У сучасному світі, коли захист держави потребує нових підходів, процес прийняття рішення становиться динамічним і в органах військового управління виникає постійна потреба в пошуках нових рішень і підвищенні ефективності її процесів, виграють ті військові підрозділи, які формують новий вектор розвитку кадрової політики та зміцнюють свою конкурентну позицію за рахунок пошуку, залучення й утримання найбільш талановитих спеціалістів у військовому колективі. Талановиті люди мають змогу переміщатися як усередині одного військового колективу, так і функціонувати в рамках збройних сил, а також проявляти більше можливостей розпочати кар’єру та зріст по службовій сходинці, що, своєю чергою, призводить до виникнення дефіциту необхідних спеціалістів, тому пошук, залучення та утримання справжніх лідерів є достатньо складною проблемою, у зв’язку з чим з’являється посилення конкурентної боротьби за талановитих співробітників. Отже, виникає потреба побудови нової системи управління персоналом, основою якої стане орієнтація на таланти.