СИСТЕМА МЕХАНІЗМІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ НАУКОВОЇ І НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В СИСТЕМІ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ - Наливайко, Андрій; Орда, Михайло; Наливайко, Людмила (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2025)
В статті за результатами аналізу нормативно-правової бази у сфері наукової та науково-технічної діяльності, а також наукових праць провідних вітчизняних вчених у галузі державного управління розроблено теоретико-методологічні основи обґрунтування комплексного підходу до формування системи механізмів реалізації державної політики у сфері наукової та науково-технічної діяльності (далі – НіНТД) в системі Міністерства оборони (далі – МО) України. В рамках даного дослідження також було визначено місце і роль політики у сфері НіНТД системи МО України, як складової частини державної політики у сфері НіНТД. Зважаючи на проблему нормативно-правової невизначеності понять «державна політика», «державна політика у сфері НіНТД», «державна політика у сфері оборони» та інших, в роботі запропоноване авторське трактування цих термінів в рамках понятійно- катигоріального апарату в даній сфері.