ПІДГОТОВКА ПУБЛІЧНИХ СЛУЖБОВЦІВ У СФЕРІ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ОБОРОНИ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД - Шабатіна, Надія (Збірник наукових праць "Військова освіта", 2025)
У статті на основі аналізу зарубіжного досвіду висвітлено питання підготовки публічних службовців у сфері національної безпеки і оборони держави відповідно до сучасних потреб сил безпеки і оборони з урахуванням основних тенденцій розвитку системи військової освіти в Україні, змін основних пріоритетів підготовки фахівців для сил безпеки і оборони в умовах сучасного безпекового середовища, яке характеризується високою динамікою імовірності розвитку криз та тривалим збройним протистоянням зовнішній агресії.