ПІДХОДИ ТА МЕТОДИ TALENT MANAGEMENT У СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ КАДРОВИМИ РЕСУРСАМИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.33099/2617-1783/2022-45/274-282

Ключові слова:

талант; управління персоналом; компетенції; лідерство; ефективність; професіоналізм; спеціаліст.

Анотація

Система управління талантами (Talent management system, TMS) – це інтегрований програмний продукт, який представляє автоматизовані інструменти для вирішення завдань в чотирьох ключових областях: підбор и залучення; управління ефективністю; навчання та розвиток; а також формування заходів заохочення та популяризації. У цій системі під час планування кар’єри потрібно враховувати наступне, а саме – які навички та вміння потрібні кандидату в майбутньому, а не лише зараз. Адже успіх розвитку військового колективу значною мірою залежить не тільки від високого рівня готовності й умінь діяти в бойовій обстановці, а й від ефективності використання особистих якостей військовослужбовців, які є рушійною силою будь-якого військового підрозділу та важливим складником досягнення їм високих позицій з виконання поставлених завдань та результативності підрозділу і військового колективу у цілому.

На сьогодні існують масштабні автоматизовані продукти для планування кар’єри, розроблені з урахуванням необхідності постійного моніторингу та оцінки кандидатів на ключові позиції на проміжних етапах. Але таку систему потрібно побудувати самостійно саме для Збройних Сил України та інших військових формувань враховуючи їх досвід формування, підготовки, оснащеності та внутрішньої культури військових колективів й укладу життя. Отже, виникає потреба побудови нової системи управління персоналом, основою якої стане орієнтація на таланти, оскільки управління талантами (Talent Management) – це повний спектр кадрових процесів для залучення, адаптації, розвитку, мотивації та утримання високоефективних спеціалістів у військовій сфері. Управління талантами спрямоване на підвищення ефективності військових процесів за допомогою тренувань і практики (навчань), які роблять особовий склад підрозділу більш продуктивним та цілісним.

Біографії авторів

Олег Цевельов, Міністерство оборони України, м. Київ

кандидат наук з державного управління

 

 

Володимир Оліферук, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, м. Київ

кандидат технічних наук

 

Олег Кітура, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, м. Київ

 

 

Посилання

Винничук Р.О., Худоба Н.В. Особливості управління талантами в Україні в умовах інтелектуалізації економіки. Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія «Економічні науки». 2015. Вип. 11. Ч. 2. С. 68–71.

Гавриш О.А. Технології управління персоналом : монографія / О.А. Гавриш та ін. Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2017. 528 с.

Майклз Э., Хэндфилд-Джонс Х., Экселрод Э. Война за таланты / пер. с англ. Ю.Е. Корнилович. Москва : Манн, Иванов и Фербер, 2012. 280 с.

Салливан Дж. Интегрированная система приобретения талантов – пора собирать из кусочков мозайки целое: статья от 14 септ. 2009 г. : URL: http://www.hrm.ru/integrirovannaja-sistema-priobretenija-talantov--pora-sobirat-iz-kusochkov-mozaikiceloe.

Щьокіна Є.Ю., Задорожнюк Н.О. Система управління талантами в сучасних організаціях. Науковий вісник Одеського національного політехнічного університету. Інфраструктура ринку. Серія: «Демографія, Економіка Праці, Соціальна економіка і політика». 2020. Вип. 43. С. 347–351.

Управление талантами – западня блажь : URL: http://originaltm. com/upravlenie-talantami-zapadnaya-blazh

Управление талантами: опыт государства и бизнеса // Talent Equity Special Edition : URL: www.wardhowell.com

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-07-06

Номер

Розділ

ЗАГАЛЬНИЙ