ЦІННІСНА КОНЦЕПЦІЯ ФОРМУВАННЯ ЛІДЕРСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ОФІЦЕРІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ У ВВНЗ

Автор(и)

  • О. Бойко Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-3128-300X

DOI:

https://doi.org/10.33099/2617-1783/2017-2/7-18

Ключові слова:

концепція ціннісного лідерства, військовий лідер, лідерська компетентність, морально-етичні цінності.

Анотація

У статті обґрунтовувано положення однієї з сучасних теорій лідерства – ціннісної концепції, в основі якої лежить постулат, що люди готові слідувати за тим, у кого є чого навчитися (лідерській поведінці і світогляду, ефективній взаємодії з оточуючими тощо). Адаптовано результати досліджень ціннісної концепції лідерства до формування лідерської компетентності майбутніх офіцерів у системі їх професійної підготовки у ВВНЗ.

Доведено, що лідерська компетентність командира підрозділу має базуватися на морально-етичних цінностях і якостях, які формуються у ВВНЗ, апробовані у військовій практиці, перевірені й удосконалені на первинних посадах у військах і впроваджені в систему професійної підготовки військових фахівців у ВВНЗ.

Біографія автора

О. Бойко, Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

кандидат педагогічних наук, доцент

Посилання

Boyko, O.V. (2014). Teoretiko-metodicny problem formuvannia liderskoi kompetentnosty maybutnih oficeriv Zbroynih Sil Ykrainy [Theoretical and methodical problems of forming the leadership competency of future officers of the Armed Forces of Ukraine]. Monography. Lviv: ASV. (in Ukrainian).

Yevtihov, O.V. (2007). Strategiyi i priyomi liderstva: teoriya i praktika [Strategies and methods of leadership: theory and practice]. St. Petersburg: Rech. (in Rassian).

Aldefer, C.F. (1972). Exestence, relatendness, and growth: human needs in organizational settings. N.Y.: Free Press. (in English).

Kuczmarski, S., Kuczmarski, Th. (1995). Values-Based Leadership. Englewood Cliffs, N.J.: Prentice Hall. (in English)

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-06-06

Номер

Розділ

ЗАГАЛЬНИЙ