ВИКЛАДАЧ ВИЩОГО ВІЙСЬКОВОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ: РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ – НОВІ ВИКЛИКИ

Автор(и)

  • А. Зельницький Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, Україна
  • О. Заболотний Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, Україна

DOI:

https://doi.org/10.33099/2617-1783/2016-2/83-92

Ключові слова:

професійна компетентність, якість освіти, якість освітньої діяльності, викладач вищого військового навчального закладу, підготовка військових фахівців, система військової освіти.

Анотація

У статті розкривається сутність поняття професійна компетентність викладача вищого військового навчального закладу та зміст основних структурних складових цієї педагогічної категорії. Розглядаються проблеми розвитку професійної компетентності викладача в сучасних реаліях, зумовлених викликами, що постали перед Україною та її Збройними Силами у зв’язку із збройним конфліктом на сході нашої держави. Аналізуються введені у дію відповідними нормативно-правовими актами напрями і шляхи реформування і подальшого розвитку системи військової освіти та ефективності професійної діяльності науково-педагогічних працівників.

Основну увагу приділено аналізу психолого-педагогічної компетентності викладача вищого військового навчального закладу, а також деяким підходам до  оцінювання результатів його педагогічної діяльності. При цьому зроблено акцент на застосуванні в освітньому процесі інноваційних педагогічних технологій і приведенні змісту освіти та якості підготовки військових фахівців у відповідність до потреб сил оборони з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і досвіду бойових дій в зоні  АТО. 

Біографії авторів

А. Зельницький, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського

кандидат педагогічних наук, професор

О. Заболотний, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського

кандидат військових наук,

доцент

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-06-18

Номер

Розділ

ЗАГАЛЬНИЙ